Over mij

Mijn naam is Jurgen Cornelissen.
Wat begon als tijdverdrijf en ontspanning na de geboorte van mijn dochters, groeide al snel uit tot een passie: Natuurfotografie.

Omdat het voor mij niet evident is om lange en verre reizen te maken zonder mijn gezin heb ik mij gefocust op fotografie in de nabije omgeving.
Hierbij heb ik mij in eerste instantie gefocust op landschapsfotografie, al zoek ik mijn kennis en ervaring nog verder uit te breiden zodat deze een breder spectrum van de natuurfotografie dekt. Daarbij denk ik voornamelijk aan macrofotografie en wildlife fotografie al besef ik dat voor deze laatste een ruimere tijdspanne genomen moet worden om ervaring op te doen. Gelukkig zijn er maar enkele grote zoogdieren in Vlaanderen dus de op te bouwen achterliggende kennis is dan weer beperkt.


Het doel van mijn fotografie is het vastleggen van de mooiste natuur die in mijn verstedelijkte omgeving nog te vinden is. Hiervoor val ik dan vooral terug op de lokale natuurgebieden aangezien buiten woongebieden de landbouw het grootste deel van de oppervlakte in beslag neemt. De laatste tijd lijkt er een groter bewustzijn op vlak van klimaat te groeien dus ik heb nog hoop dat de ondersteuning en de groei van onze lokale natuur nog kan worden uitgebreid. Iets wat mij als fotograaf enkel ten goede kan komen.

Op het moment van dit schrijven ben ik bezig om voor natuurpunt een basiscursus natuurfotografie te geven. Een eerste ervaring als lesgever voor mij, maar vermoedelijk niet mijn laatste. Als toekomstbeeld zijn workshops zeker een optie, voorlopig houd ik mij echter nog bezig met het uitbreiden van mijn kennis en ervaring.
Kan je echter niet wachten om door mij onderwezen te worden in de landschapsfotografie, aarzel dan niet om mij te contacteren.